Menu


Search query:  

REN nyhetsbrev nr. 9, 2007

7. november 2007        
Innhold:
1: Medlemsmøte 14. november 2007
2: Oppsummering og tilbakemeldinger fra studieturen
3: Nytt og nyttig
4: På kalenderen
Vi ønsker å takke alle som var med på studieturen for en vel gjennomført tur. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra våre foredragsholdere, noe som viser hvor stor nytte de ser i å få besøk av så mange nysgjerrige og spørrelystne fagpersoner. Noen av kommentarene kan du også lese i oppsummeringen fra studieturen.

Årets studietur viste oss at vi ikke lenger er helt i toppen når det gjelder e-læring. Det vi fikk se og høre ga oss noen inntrykk og ideer til hvordan vi kan bringe våre rutiner, systemer og programmer fremover.

Vi tror at for å lykkes med å utvikle oss videre, er et nettverk som REN av stor betydning. Der kan vi dele erfaringer og diskutere felles utfordringer, og ikke minst legge til rette for at vi kan få tilgang til andres praksis. Når vi til neste år går inn i RENs 10 års jubileum ønsker vi å styrke nettverket, og trenger alle våre medlemmer som ambasadører og budbringer for å rekruttere flere medlemmer. Vi vil også legge opp til en slik diskusjon på medlemsmøtet neste uke. 

Husk også årets NFF konferanse, som blir avholdt hos BI, Oslo den 20. og 21. november. Tema for denne konferansen er "Effektiv opplæring og etterutdanning – Et samspill mellom bedriftsleder og pedagog, mellom arbeidsplass og nett".  REN er medarrangør på denne konferansen og våre medlemmer får 20% rabatt ved deltakelse. Årets program er godt og variert og absolutt verdt et besøk.  Du finner program og påmeldingsskjema her www.nade-nff.no.  Påmeldingsfrist 10. november.


1: Medlemsmøte 14. november 2007

Det er sendt ut egen e-post til alle med program og påmelding til medlemsmøtet. Vi håper å se flest mulig der. Temaet er organisering og implementering av læring og vi vil som vanlig legge til rette for gode dialoger og erfaringsutveksling.

Vi starter møtet med info om REN og planer for neste år, vi trenger også innspill på aktiviteter og temaer til neste år.

Java og Scorm er tekniske ord en ikke kommer utenom i e-læring sammenheng, men det er ikke alltid like klart hvilke betydning og konsekvenser disse ordene får. Som kunde får en gjerne beskjed om at Java ikke er noe problem og at programmet støtter Scorm. En erfaring er at det ofte skjer noe som en ikke helt vet hva er, eller hvorfor. Slik feilsøking medfører forsinkelse, kostnader og frustrasjon – og ofte til en skepsis til systemene og programmene. DnB NOR vil fortelle om noen av sine erfaringer med implementering av ulike læringsprogrammer og Mintra vil fortelle om sine erfaringer med salg og implementering hos kunder som har ulike systemer.

Storebrand vil fortelle om hvordan de har organisert og implementert e-læring hos seg.

I forbindelse med Telenors 150 års jubileum ga de en gave i form av et interaktvivt opplæringsprogram til barn og unge. Hyperlink2 var utgiver av programmet og vi får høre deres erfaring med HitComet og hvordan det ble en suksess.


2:  Årets studietur

Årets studietur var som tidligere nevnt en suksess, og vi har allerede startet arbeidet med neste års studietur, 10 års jubileum i San Francisco.

Evalueringen fra deltakerne ga hele 4,83 på en skala fra 1 – 5 på Totalinntrykk, 4,58 på Faglig innhold, 4,85 på Sosialt innhold og 5,0 på Organisering og Tilrettelegging.

Vi har også fått mange tilbakemeldinger fra foredragsholderne, noe som tydelig viser at de satt pris på et besøk av oss. Vi ønsker å dele disse, da det er de som var med, gjennom gode spørsmål og diskusjoner med foredragsholderne, bidro til de gode opplevelsene.

Her følger noen tilbakemeldinger fra foredragsholdere:

Thank you for the opportunity to present to such a wonderfully receptive and engaging group. I thoroughly enjoyed discussing their projects, etc. at the reception. Look forward to future dialogue
All my best,
Heather
Heather A. Katz, Ph.D.
Vice President, Learning Solutions
Computer Technology Services, Inc. (CTS)

It was nice meeting you and meeting the members of the Norwegian elearning group.
The embassy reception was a very nice touch and it allowed us to chat with several of the group members and exchange ideas about our distance education experiences at our respective institutions and countries.
I think that that the event was very productive and well organized.
Regards,
Ouanessa Boubsil, Director
University of Maryland University College

We enjoyed meeting you and presenting to your REN group.  They were very knowledgeable and asked great questions!  We hope to interact with you and the Embassy again when all of our schedules permit.
Sincerely,
Susan Taylor
Dean’s Professor of Human Resources and Co-Director of the Center for Human Capital Innovation and Technology
Robert H. Smith School of Business
University of MarylanD

Thank you, Veslemoy, for your note and for arranging for us to interact with this interesting group.  It was fun.
Best regards,
Paul Tesluk
Associate Professor
Robert H. Smith School of Business
University of Maryland

It was a pleasure to meet you and see a small part of the amazing program you created – congratulations.
Bob Sanregret
Hot Lava Software, Inc. 

It was our pleasure.  I’m glad the visit met your expectations.  Do let us know if there are any questions that generate from the REN members.  Thank you for all your help in coordinating the details.
Kindest regards,
Bill
William A. Dalson
Director, International Business Development
Lockheed Martin Corporation

It was a pleasure having you and the network with us and we enjoyed meeting the group after the presentations and at the embassy.
We hope to see you sometime again in DC.
Best regards,
Steffen
Steffen Soulejman Janus
WBI Multimedia Center | World Bank Institute

Thanks so much for your interest in our presentation. We found the questions posed by the group to be very helpful in thinking about our theoretical model, which as we mentioned, is a work in progress. We are in the process of making, what we believe to be, important updates to the model and would prefer to provide you with the updated version, which should be complete later this month. I have made a note to send you the updated presentation for posting.
N. Sharon Hill
Management and Organization
Ph. D. Candidate
Robert H. Smith School of Business
University of Maryland

Alle presentasjonene ligger på våre medlemssider. Vi har også lagt ut en presentasjon av HotLava og deres program for utvikling av mobile læringsprogrammer.


3: Nytt og nyttig

Glasspaper Interactive byttet navn til Storyboard fra 1. september
Storyboard har sitt utspring i kursleverandøren Glasspaper, hvor Glasspaper Interactive ble etablert som et eget selskap i 2005. Siden oppstarten har vi vokst jevnt og trutt, og har videreutviklet oss til å levere helhetlige løsninger innen kompetanseutvikling og skreddersøm av e-læringskurs. Vi føler dermed at vårt nye navn - Storyboard - er mer dekkende for den virksomheten vi er i dag.
For mer informasjon, se www.storyboard.no.
Samarbeidet med Harvard Business School innen lederutvikling, videreføres i vårt datterselskap Stride as. For mer informasjon, se www.stride.no.Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at navneendringen kun gjelder oss, ikke vårt utspring Glasspaper as, som fortsatt er et kurs- og konsulenthus med fokus på IT-opplæring.

Edvantage group chosen as e-learning partner for Aker Kvaerner Academy the next 3 years
Oslo, October 31, 2007 – Edvantage group, a pioneer of e-learning solutions, announces that Aker Kvaerner, a leading global provider of engineering and construction services, technology products and integrated solutions, has renewed its partnership with the company for an additional 3 years. With this agreement, Edvantage group will be strategic partner for delivering e-learning products, services and technology to Aker Kvaerner Academy.  

”Helhetlig Læring & Kompetanse” - nå som nettmagasin fra Mintra.
For mer informasjon besøk Mintra på www.mintra.no


4: På kalenderen

20. – 21. November. NFF konferanse, hvor REN er med som samarbeidspartner, www.nade-nff.no

Online Educa 2007, 28 - 30 november
http://www.online-educa.com/