Menu


Search query:  

REN nyhetsbrev nr. 2, 2010

25. mars 2010

Innhold:
1:        REN møte 14. april – Tema Spill og læring
2:        REN møte 26. mai – Showdag for e-læring
3:        Nytt og nyttig
4:        På kalenderen
1: REN møte 14. april – Tema Spill og læring

Som vi hørte på fjorårets studietur fra The NYU Games for Learning Institute (G4LI), http://g4li.nyu.edu/about.html, er det viktig å spille selv for å forstå spill, så denne dagen inviterer vi til å prøve ulike spill for så å ta en faglig diskusjon om læringsutbytte i de ulike spillsjangere.

Vi har vært så heldige og fått et samarbeid med Norges Informasjonteknologiske Høgskole, NITH, om dette medlemsmøtet. Vi er invitert ned til deres Battlestation på Galleriet i Oslo for å ha muligheten til å teste ut ulike spill og plattformer.

Av tilgjengelig utstyr på Battlestation er 5 stasjoner med spillkontrollere, både Xbox 360, Playstation 3 og Nintendo Wii. I tillegg setter vi opp noen PCer for å teste PC spill.

Vi skal ikke bare spille, men også ha faglige innlegg og diskusjoner knyttet til spill og læring. Det er mange interesante aspekter og koblinger, blant annet er det arbeidsgivere som søker nye medarbeidere som har god kompetanse med å bygge og lede virtuelle team i ulike spillverdener som eks. World of Warcraft. Er det å spille bare tidsfordriv eller kan de kompetanser de utvikler i slike spill også overføres til ”real life”. Etter en hektisk dag hvor vi virkelig legger til rette for å prøve flere spill i ulike sjangere er vi kanskje blitt litt klokere, vi har i hvert fall fått muligheten.

Til å holde foredrag og til å lose oss gjennom dagen har vi fått med:

Trude Westby fra NITH som er Kommandør på Battlestation.

Faltin Karlsen fra NITH. Han har blant annet forsket på sosialisering i online-spill, vold og avhengighet, hvorfor spillkultur og hva spill betyr i folks liv. 
Knut Augedal fra UiO. Han har blant annet skrevet en oppgave om å se om et ikke-proprietært online-spill er egnet i undervisningsøyemed. Poenget var å benytte et spill laget for underholdningsøyemed, dvs. et slikt folk kjøper for å spille på fritida.Han vil også snakke om spillet World of Warcraft, et spill som ofte er nevnt i nyheter og som er nesten blitt synomymt med spilleavhengighet.
- hva er det?
- hvem spiller?
- hvorfor er det så populært?
- er det farlig?
- hva kan man lære av det?

(hvilke egenskaper dyrkes frem gjennom fritidsspilling, egenskaper som også kan være nyttige i andre sammenhenger)

Petter Engelstad fra Spesifique. De har utviklet et eget bord som de benytter til spill. Deres spill blir brukt i bedrifter til blant annet utvikling av visjon og verdier, strategi og forretningsplaner. Han vil fortelle om erfaring med de spillene og det vil bli mulighet til å teste ut deres spillbord. Spillet og bordet er blant annet benyttet i Statoil.

Program:

08.30 – 09.00 Kaffe/te og nettverking

09.00 – 09.10 Velkommen ved Trond Markussen, leder av styringsgruppen i REN

09.00 – 09.45 Foredrag ved Faltin Karlsen fra NITH – Sosialisering i online spill

09.45 – 10.00 Pause

10.00 – 10.45 Foredrag ved Knut Augedal fra UiO – Er spill beregnet for underholdning egnet i undevisningsøyemed og refleksjoner rundt spillet World of Warcraft

10.45 – 12.00 Spill selv

12.00 – 13.00 Lunch og Spill selv

13.00 – 13.45 Foredrag ved Petter Engelstad fra Spesifique

13.45 – 14.30 Spill selv

14.30 – 15.00 Faglig oppsummering / Avslutning 

Sted: NITH, Galleriet, Schweigaardsgate 14, Oslo
Tid: 09.00 – 15.00

Påmelding til Veslemøy Barnes: veslemoy.barnes@innovasjonnorge.no senest 9. april.


2: REN møte 26. mai – Showdag for e-læring

Vi gjentar suksessen fra i fjor med over 20 presentasjoner og mer enn 130 påmeldte deltakere. Vi håper vi kan få enda flere bedrifter som presenterer og entusiastiske deltakere. Opplegget blir som i fjor, med korte presentasjoner på storskjerm og en lang lunch hvor de som presenterer vil få mulighet til å ha en liten stand og noen barkrakker for lokale demoer. Vi vil gjerne bli tipset om bedrifter som produserer e-læring som dre kan tenke dere blir invitert og ikke minst si ifra til kollegaer i andre organisasjoner og bedrifter og be de sette av dagen. Vi kommer snart ut med invitasjon, sted blir som i fjor – Marmorhallen til DnB NOR i Kirkegt. 21.

Tips om e-læringsprodusenter og deltakere dere vil at vi sender invitasjon til kan sendes til Veslemøy Barnes på veslemoy.barnes@innovasjonnorge.no.


3: Nytt og nyttig

Nye rapporter fra Bersin; www.bersin.com. Husk at medlemsskap i REN gir fri tilgang til alle rapporter fra Bersin.

·         Talent Segmentation within Your Company's Talent Strategy
·         Metrics That Matter
·         Transforming Your Learning and Development Organization
·         Bersin & Associates Adaptive Platforms Shopping Guide
·         U.K. Training and Development Factbook 2010: Benchmarks, Trends and Analysis of the U.K. Training Market
·         U.K. Training and Development Factbook 2010: Executive Summary
·         Hottest Learning Tools of 2009
·         Developing a Learning Strategy
·         Bersin & Associates Adaptive Talent and Learning Platforms Maturity Model
·         Best Practices for Integrating Talent Acquisition Systems
·         Business-Driven Learning Culture: Keller Williams Realty Uses Video and Social Media to Address New Realities of the Real Estate Market
·         Educating Customers Online: Westinghouse Streamlines Nuclear Power Plant Training with Blended-Learning Approach
·         Blended Learning in Healthcare: Baylor Health Care System Transforms Its Learning Efforts through e-Learning

 
4: På kalenderen

REN Medlemsmøte 14. April

REN Showdag for e-læring 26. mai

Bersin & Associates, Impcat 2010 – April 6-8, Renaissance Vinoy Resort & Golf Club, St. petersburg, Florida  - http://impact.bersin.com/Default.aspx